lördag 20 juni 2009

Min Midsommarafton!


Var hembjuden till en person på sill & nubbe på Midsommarafton, talade om att jag var vegan och nyttjar inte sprit. Det gjorde inget och jag accepterade inbjudan och såg fram mot vad personen hade hittat på för mat! Lägenheten var oklanderligt städad och sängen bäddad med rena lakan plus några gose djur på den. Vi pratade och fikade sen gick ut och såg firandet på Hembygsgsgården när det slutade att regna. Vi kom ner när det nästan var slutlekt. Örkelljungas folkdanslag uppträde och det var en härlig stämning med mycket folk och till och med solen värmde så gott.
Vi kom hem och det var dax för mat och jag undrade nyfiket vad personen hade lyckas få ihop, döm av min förvåning så var inget hemköpt eller förberett. Så det var att plocka fram vad jag hittade i kylskåpet. Ett par gamla potatisar, några morötter, en gul lök som kokades i småbitar när de var mjuka. Hällde av kokvattnet och tillsatte en burk vita böner som jag hittade i skåpet och två klyftade tomater. Smaksatte med chinesisk soya, citronpeppar och stark senap. Grytan vart god och det blev över till nästa dag. Personen bjöd på god och smakrik öl med rätt så hög alkoholhalt. Jag hade tagit med mig jordgubbar, mörk blockchoklad, Tofuglass och en liten flaska Baileys till efterrätten. Jag uppskattade den smaken.
Nu började personen bli lite pilsk och vi hånglade ett par timmar..sängen fick vara nybäddad för jag kände mig lite besviken. Jag promenerade hem och lade in bilder på Picasa.
Personer på bilden har ingen anknytning till texten.


1 kommentar:

  1. Nu har det nästan gått ett år och Midsommarafton snart. Det blir inget sill med nubbe i år *ler*

    SvaraRadera